لیست اختراعات مهدي زارع


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 47
تاریخ اظهارنامه: 1391/06/27
تاریخ ثبت: 1392/02/01
خلاصه اختراع:

طراحي و ساخت دستگاه ليزر رنگ كوك پذير با دمش (پمپاژ) فلاش لامپ . دستگاهي است كه براي اولين بار طراحي و ساخته شده است .اين ليزر از محيط فعال مايع كه محلولي از رنگهاي آلي در الكل ميباشد تشكيل شده و در بازه وسيعي از طول موج گسيل ميكند. دمش محيط فعال براي عملكرد ليزر توسط فلاش لامپ تامين ميگردد. رزوناتور اپتيكي ليزر طوري طراحي شده كه بتوان طول موج هاي متفاوتي را در بازه فلورسانس رنگ جاروب كند . و در نهايت ليزري با قابليت تنظيم طول موج كه كاربرد هاي فراواني در آزمايشگاه ها براي اندازه گيري هاي خاص دارد حاصل ميگردد.

تاریخ اظهارنامه: 1392/06/12
تاریخ ثبت: 1392/07/06
مخترع/مخترعان: مهدي زارع بيدكي
خلاصه اختراع:

تابلو هاي سنجش ديد رايج در كشور غير استاندارد و كم دوام بودند، اغلب كپي برداري از نمونه هاي خارجي و البته ناقص بودند و به عنوان وسيله سنجش، غير دقيق و ناموثق بودند، انواعي كه در مراكز درماني بودند ( تابلو هاي برقي ) متنوع و متفاوت با هم بودن كه نتايج بدست آمده همخواني نداشتند، تابلوهاي سنجش معمولي موجود در مدارس، خانه هاي بهداشت و مراكز عيب يابي كاغذي، مقوايي و كم دوام و غير اقتصادي بودند. با اين اختراع تابلوي سنجش استاندارد مبتني بر استاندارد ملي و رعايت اصول در طراحي اپتو تايپ ها و رعايت فواصل بين آنها و بين رديف ها و رعايت فاصله از كنارهاي تابلو و رعايت اصل اختلاف زمينه و رنگ اپتو تايپ ها ميباشد.

تاریخ اظهارنامه: 1392/06/27
تاریخ ثبت: 1392/08/04
مخترع/مخترعان: مهدي زارع بيدكي
خلاصه اختراع:

روند كنوني و رايج درمان تنبلي چشم (آمبليوپ تراپي ) نه تنها در بسياري از موارد منتج به نتيجه مطلوب نمي شود بلكه با يك اقدام كوتاه مدت ( مانند بستن چشم سالم و به كارگيري چشم تنبل ) و نا فرجام ( اغلب به علت خستگي از ادامه طولاني مدت مدت درمان عدم و استمرار آمبليوپ تراپي غير فعال ) ، نا اميد از درمان ، با ذهنيت درمان پذير نبودن تنبلي چشم ، آن را رها مي كنند ، اختراع اين جانب با سرعت بخشيدن به درمان و سريع الوصول نمودن آن ، و ملموس و محسوس كردن سير دمان ( درمان چند هفته اي به جاي حد اقل 2 سال طول درمان ) ، بيمار ، والدين و درمانگر را اميد وار و دلگر م به درمان ، و تشويق به ادامه درمان مي نمايد .

تاریخ ثبت: 1392/07/22
خلاصه اختراع:

خلاصه اختراع تاكنون مطالعات مختلفي در زمينه تقسيم‌بندي مناطق لرزه‌خيز به پهنه¬هايي كه داراي خصوصيات لرزه‌اي يكسان هستند، انجام شده است. در اين بررسي¬ها، مدل‌هاي لرزه¬زمين¬ساختي با به‌كارگيري لايه‌هاي اطلاعاتي مختلف و بر اساس قضاوت كارشناسي ارائه شده اند. هدف اين اختراع ارائه مدل لرزه¬زمين¬ساختي هوشمند با استفاده از همه لايه‌هاي اطلاعاتي موجود و با استفاده از يك الگوريتم‌ هوشمند خوشه‌بندي مي‌باشد. در اين مطالعه با بررسي كارهاي گذشته و تلفيق مدلهاي معتبر لرزه¬زمين¬ساختي موجود، يك مدل تلفيقي‌–‌اشتراكي از كارهاي گذشته جهت تست نتايج ارائه شده است. لايه‌هاي ورودي مانند مختصات، لرزه‌خيزي، گسل¬ها، توپوگرافي‌، گراني و مغناطيس جهت اجراي الگوريتم هوشمند SOM به‌كارگرفته شدند. 1- آماده سازي داده هاي ورودي 2- آماده سازي روش ارزيابي نتايج 3- طبقه بندي به روش SOM 4- ارزيابي طبقه بندي با ارائه يك انديس تلفيقي 5- ارائه مدل جديد و مقايسه با مدل هاي گذشته براي تست روش، كل اين فرآيند اعم از تهيه بانك اطلاعات و مدل سازي براي كشور ايران انجام گرفته است. براساس ارزيابي خوشه‌بندي و قضاوت كارشناسي بيش¬ترين انطباق مربوط به مدل¬هايي است كه در آنها از تمامي لايه‌هاي اطلاعاتي و لايه‌هاي لرزه‌خيزي، گسل¬ها و توپوگرافي به عنوان ورودي استفاده شده است. با نوآوري اين طرح در لايه هاي ورودي، روش تست مدل جديد و ارائه انديس تلفيقي براي پيدا كردن بهينه ترين مدل، مي¬توان بدون استفاده از قضاوت كارشناسي ايالت هاي لرزه زمين ساختي را طبقه بندي كرد. اين طبقه بندي در مطالعات تحليل خطر زمين لرزه، پيش بيني زلزله و پتانسيل يابي مخاطرات طبيعي درگير با زلزله نقش با اهميتي را دارد. بنابراين هرچه فضاي تخمين و محاسبات كه خروجي اين مطالعه است دقيق تر باشد، نتايج مطالعات درحوزه زلزله شناسي مهندسي از سطح اطمينان بالا¬تري برخوردار خواهد بود.

تاریخ اظهارنامه: 1392/07/25
تاریخ ثبت: 1392/09/11
خلاصه اختراع:

تاكنون فعاليت هاي بسياري براي پيش بيني زلزله انجام شده است. اما اكثرا به مطالعه پيش نشانگرها در قبل و بعد زلزله پرداخته شده است. در اين اختراع يك روش مبتني بر شناسايي الگو با استفاده از الگوريتم M8، جهت پيش بيني زلزله هاي با رنج و زمان متوسط طراحي شده است. اين الگوريتم شامل مراحل آماده سازي كاتالوگ لرزه خيزي، حذف پس لرزه و پيش لرزه، تهيه 3 زير كاتالوگ با حد آستانه بزرگي هاي مختلف، تغيير شعاع بررسي با توجه به ميزان فعاليت لرزه منطقه مورد مطالعه، تهيه نقشه فضاي تخمين با استفاده از لايه¬هاي ورودي گسلها و زلزله ها به روش تركيب اطلاعات، اجراي الگوريتم M8Ir (الگوريتمي كه در اين اختراع توسعه يافته است)، تست روش با 2 رهيافت مختلف و نهايتا چاپ نتايج پيش بيني به¬صورت نقشه¬هاي هشدار در محيط GIS. طراحي الگوريتم به نحوي است كه تمامي مراحل توسط يك كاربر ساده نيز قابليت اجرا شدن دارد. براي اجراي الگوريتم نياز به يك فضاي تخمين وجود دارد. در اين بررسي فلات ايران جهت تست و آزمايش روش انتخاب شد. بنابراين نتايج ارائه شده براي فلات ايران مي باشد. البته الگوريتم اين قابليت را دارد تا براي مناطق لرزه خيز غير از ايران نيز بكار رود. 9 زلزله بزرگ گذشته در فلات ايران بين سالهاي 1988 الي 2013، با 2 رهيافت زماني مختلف مورد ارزيابي قرار گرفتند. مجموعا 60 روش تغيير يافته جهت پيدا كردن بهترين الگوريتم پيش¬بيني توسط منحني¬هاي Molchan و ROC با يكديگر مقايسه شدند. مدل¬ها برروي نقاطي كه بيشترين بي¬هنجاري را از نظر تعداد زلزله¬ها و گسلها داشتند، براي نيم سالهاي متوالي اجرا شدند. نتايج قبل از به روزرساني بعدي مورد ارزيابي قرار گرفتند كه نتيجتا بهترين روش با شعاع بررسي 393 كيلومتر و حد آستانه پاييني 2-4 با سطح اعتماد 99.4% جهت پيش¬بيني پيشرو در فلات ايران انتخاب شد. نام مدل منتخب به جهت به-كارگيري آن در فلات ايران، M8Ir انتخاب شد. اين مطالعه نشان داد كه مساحت¬هاي هشدار به¬صورت تدريجي تغيير مي¬كنند. بنابراين تا بروز رساني بعدي (در نيم سال بعد) انتظار تغيير ناگهاني در سطح هشدار وجود ندارد. همچنين نتايج نشان دادند كه زون مكران علاوه بر زلزله¬هاي دالبندين (2011)، سراوان (2013) و آواران (2013)، مستعد يك يا چند زلزله بزرگ در آينده نزديك است. همچنين اين مطالعه بر اين نكته كه رخداد زلزله¬ها داراي الگو هستند و با روش¬هاي مبتني بر شناسايي الگو، همچون M8 مي¬توان به مطالعه آنها پرداخت، تاكيد دارد. در مجموع اين مطالعه نشان داد كه الگوريتم علاوه بر مقياس جهاني قابليت بالايي در پش-بيني ميان مدت زلزله¬ها در مقياس محلي دارد.

تاریخ اظهارنامه: 1392/07/06
تاریخ ثبت: 1392/09/12
مخترع/مخترعان: مهدي زارع بيدكي
خلاصه اختراع:

تابلو هاي سنجش ديد دور رايج در كشور اغلب غير استاندارد ، كپي برداري غير عالمانه از نمونه هاي خارجي وا لبته ناقص بودند و به عنوان وسيله سنجش ، غير دقيق و نا موفق . انواعي كه در مراكز درماني بودند بسيار متنوع و متفاوت باهم بودند ، كه نتايج بدست آمده همخواني نداشتند ، تابلو هاي سنجش ديد دور راه يافته در بيمارستانها و مراكز درماني ، مطب ها ، مدارس، خانه هاي بهداشت و مراكز عيب يابي نيز از اين دسته بودند . با اين اختراع ، تابلوي سنجش ديد دور استاندارد مبتني بر استاندارد ملي و رعايت اصول در طراحي اپتو تايپ ها و رعايت فواصل بين آنها و بين رديف ها و رعايت فاصله از كناره هاي تابلو و رعايت اصل اختلاف رنگ زمينه و رنگ اپتو تايپ ها ، همرا ه با چارت مهم و كار آمد RED&GREEN و نقاط رنگي . علا وه بر تابلوي سنجش ديد دور منطبق با استاندارد . تست هاي ضروري ديگر نيز در اختيار كار بران قرا مي گيرد .

تاریخ اظهارنامه: 1392/08/04
مالک/مالکان: مهدي زارع بيدكي
تاریخ ثبت: 1392/10/08
مخترع/مخترعان: مهدي زارع بيدكي
خلاصه اختراع:

رتينوسكوپ از وسايل ضروري آموزش، و درمان در اپتومتري و چشم پزشكي محسوب مي شود.دستگاه رتينوسكوپ در عين سادگي عملكرد ، داراي ظرائف و دقائقي است كه چنانچه رعايت نشود نتيجه كه همانا تعيين نسخه عينك است با مشكل مواجه مي شود، در ساخت دستگاه محاسبات بسيار دقيق صورت گرفته، و فواصلي مانند ، فاصله لامپ ويژه تا عدسي ، فاصله عدسي تا آينه، دقيقاً رعايت شده است، و تكنيك ساخت دستگاه بر اساس اين اصول فيزيكي (يعني عدسي و فاصله كانوني آن، و تصوير سازي و پرتوهاي خروجي موازي) بوده است. و اندك خطا در محاسبات و ساخت دستگاه عملكرد آن را مختل مي كند.

تاریخ اظهارنامه: 1392/09/12
مالک/مالکان: مهدي زارع بيدكي
تاریخ ثبت: 1392/09/12
مخترع/مخترعان: مهدي زارع بيدكي
خلاصه اختراع:

از آنجا كه مخاطبان و كاربران دستگاه فشار سنج عينك TENSESCOPE ، عمدتاً عينكسازان ، اپتومتريست ها، و چشم پزشكان، و بالتبع مبتلايان به عيوب انكساري( عده كثيري از مردم ، استفاده كنندگان از عينك) هستند، اطلاع رساني گسترده و جلب توجه مخاطبان (اپتومتريست ها، عينكسازان و چشم پزشكان) مي تواند موجب رواج استفاده از دستگاه فشار سنج عينك TENSESCOPE اختراعي گردد، يقيناً توصيف ، توضيح ، وتشريح عملكرد دستگاه، و برشمردن مزاياي دستگاه مذكور براي كاربران و مخاطبين، واين كه تست عينك ساخته شده با دستگاه قبل از ارائه به مصرف كننده ، تا چه اندازه بازدارنده از تضررهاي بعدي است، باعث مقبوليت دستگاه اختراعي مي شود .

تاریخ اظهارنامه: 1392/09/03
تاریخ ثبت: 1392/12/05
خلاصه اختراع:

پمپ مايعات بدون نياز به انرژي‌هاي متداول با ساختار اهرمي، وسيله‌اي است كه بدون نياز به انرژي‌هاي متداول، در مناطقي كه امكان استفاده از انرژي هاي متداول از لحاظ فني نيست و يا مقرون به صرفه نمي‌باشد، آب يا هر مايع ديگري را از سطح دريا، رودخانه، چشمه، جوي آب، استخر و يا هر منبع مايعات ديگر، به ارتفاع مورد نياز ما منتقل مي‌كند. اين وسيله از : 1- يك پايه كه بوسيله ياتاقان، يك لوله به آن متصل است كه ساختاري مانند اهرم نوع اول را ايجاد مي‌كند. 2- دو مخزن كروي كه در دو انتهاي لوله اهرم قرار دارد و حجم يكي اندكي بيشتر از ديگري است. 3- يك شير يك طرفه كه به ورودي مخزن كوچكتر متصل مي‌شود و فقط اجازه ورود آب به مخزن را مي‌دهد. 4- لوله و اتصالات كه براي رساندن آب از منبع به دستگاه استفاده مي‌شود. 5- شير فلكه‌اي كه بين منبع آب و دستگاه قرار مي گيرد و با حركت لوله اهرم دستگاه قطع و وصل مي‌شود تشكيل شده است. لوله‌اي كه دو مخزن به آن متصل است خارج از منبع مورد نظر ما (دريا، استخر و ...) و موازي با سطح آب در حالت تعادل قرار مي‌گيرد. طبق قانون اختلاف سطح مايعات و سياليت، آب از منبع و از طريق لوله و اتصالات وارد لوله اصلي شده و با جريان مساوي وارد دو مخزن كروي كه در دو سمت لوله قرار گرفته است مي‌شود مخزن‌ها تا جايي پر مي‌شوند كه با آب منبع مورد نظر هم سطح شوند. طبيعي است كه مخزن بزرگتر آب بيشتري در خود جاي مي‌دهد و از مخزن كوچكتر سنگين‌تر شده و اين اختلاف وزن باعث مي‌شود مخزن بزرگتر پائين رفته و مخزن كوچكتر را به بالا منتقل كند (مانند الاكلنگ) با اين حركت لوله مركزي ما به دسته اهرم شير فلكه كه عمود به دستگاه است برخورد مي‌كند و شير فلكه را مي‌بندد تا جريان آب ورودي به دستگاه قطع شود. وقتي مخزن بزرگ در پائين‌ترين حالت و مخزن كوچك در بالاترين وضعيت قرار گرفت، آب دو مخزن از طريق شيرهاي تخليه شروع به خالي شدن مي‌كند. (لازم به ذكراست كه در محل ورودي مخزن كوچك يك شير يك طرفه قرار دارد كه مانع از بازگشت آب مخزن كوچك در اوج است به لوله اصلي مي‌شود.) اختلاف ارتفاعي كه به طول لوله اصلي دستگاه بستگي دارد همان ارتفاعي است آب يا هر مايع ديگر پمپ مي‌شود. چون حجم مخزن پائين اندكي بيشتر است به مدت زمان بيشتر براي تخليه نياز دارد كه اين امر زمان لازم براي تخليه كامل مخزن بالاتر را فراهم مي‌كند. با تخليه كامل هر دو مخزن، دستگاه به وزن اوليه خود بازگشته و به حالت تعادل و موازي با سطح آب باز مي گردد. طي اين بازگشت لوله اصلي به دسته اهرم فلكه برخورد مي‌كند و فلكه را باز كرده و جريان آب را دوباره برقرار مي‌سازد و چرخه پمپ كردن مايع به ارتفاع دوباره انجام مي‌شود. اين دستگاه قابليت اين را دارد كه با پائين رفتن سطح آب، سطح دستگاه هم پائين رفته و عمل پمپ كردن را تا آبي در منبع مورد نظر ما موجود هست بدون اينكه به هر گونه انرژي نياز داشته باشد و فقط با استفاده از انرژي آب به انجام برساند. اين سيستم كاملاً مكانيكي بوده و بسيار ساده است و با هزينه اي اندك قابل انبوه‌سازي مي‌باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1392/09/26
تاریخ ثبت: 1392/12/06
مخترع/مخترعان: مهدي زارع بيدكي
خلاصه اختراع:

هدف از اختراع دستگاه چشم شماتيك براي رتينوسكوپي و آفتالموسكوپي(SCHEMATIC EYE) ، فراهم كردن زمينه آموزش و يادگيري نحوه تجويز عينك ، با مشابه سازي حالات وعيوب انكساري چشم ، اعم از نزديك بيني، دوربيني ، پيرچشمي ، آستيگماتيسم و ...، اين اختراع كمك شاياني به آموزش دانشجويان و اساتيد اپتومتري و چشم پزشكي مي نمايد. و از آنجا كه داراي اسلايد هاي متنوع از بيماريهاي شبكيه است مي تواند در آموزش مشاهده و تشخيص (آموزش) آفتالموسكوپي كارآيي داشته باشد. ، دو كاره بودن دستگاه چشم شماتيك اختراعي ، علاوه بر تسهيل امر آموزش رتينوسكوپي، آموزش آفتالموسكوپي (مشاهده شبكيه ناقص و معيوب) را نيز ميسر مي كند، واين ويژگي مزيت بزرگي است ، مقاوم بودن ، در دسترس بودن ، وطني بودن ، خدمات پس از عرضه، علاوه بر قيمت مناسب آن ، ازجمله مزاياي ديگر چشم شماتيك اختراعي است. اگر ادعا نكنيم اين اختراع تحولي در امر آموزش دانشجويان اپتومتري و چشم پزشكي و مراكز آموزشي (دانشكده ها ، دانشگاه ها) ايجاد مي كند ، يقيناً آموزش را تسريع و تسهيل مي نمايد.

موارد یافت شده: 47